Engedjük be a fényt! 5 üvegezési forma.

Eddigi írásainkban esett már szó a beltéri ajtók nyílásainak kialakításáról, az ajtók esztétikai megjelenéséről, de nem beszéltünk még az üvegezésről és az üveg elhelyezésének lehetséges módjairól.
Az üvegezés elsődleges funkciója, hogy fényt, még több fényt engedjünk a helységbe, ezután az üvegezések módján múlik az, hogy milyen esztétikai eredményt érünk el ezzel.
1. Elsőként említsük a VISIA üveglapos beltéri ajtót, mely egy választott ajtótokra szerelt edzett üveglap savmart, vagy savmart mintás felülettel. Vevőinknek mindig felajánljuk, hogy a többi beltéri ajtón megjelenő mintázatot meg tudjuk jeleníteni az üveglapos ajtókon is ezáltal hozunk létre egy harmonikus egységet.

VISIA

VISIA üveglapos ajtó

2. Akinek a VISIA ajtó megjelenése nem elég otthonos, azoknak ajánljuk LUMINA keskenykeretes ajtóinkat. A LUMINA ajtóknál az edzett víztiszta, vagy savmart üveglapot egy keskeny elegáns keret ölel körbe, mely a tokkal egy síkban záródik, így egy nagyon elegáns ám mégis otthonos, nagy üvegfelületű ajtót kapunk eredményül.

LUMINA keskenykeretes üvegajtó

3. Következő üvegezési lehetőség az úgy nevezett frízes ajtók. Ilyenek a PRIMERA 08, a PRIMERA 09 vagy az APPICTA 09 furnéros és festett ajtók. A frízes ajtók esetében az üveg ajtólapon belüli elhelyezkedése választható igény szerint. A frízes ajtókat EVO, síkban záródó kivitelben készítjük, mert csak így adja ki igazi eleganciáját.

PRIMERA 09 (2)

PRIMERA 09 frízes furnéros ajtó

4. Előszeretettel használt üvegezési formánk a síkban üvegezés. Itt a gépek és szakembereink nagyfokú precizitására és szakmai tudására van szükség. Ezen üvegezési formánál üvegező léc nélkül helyezzük el az üveglapokat az ajtólapban. A technológiából kifolyólag az üveglapok mérete behatárolt.

Síkban üvegezett SIGNUM

PRIMERA síkban üvegezett furnéros ajtó

5. Végül, de nem utolsósorban létezik a hagyományos üveges beltéri ajtó. Ebben az esetben gyakorlatilag bármilyen üvegtípus elhelyezhető az ajtólapban süllyesztett, vagy falcos, profilos üvegezőléccel rögzítve.

ESSENTIA glazed

ESSENTIA savmart üvegezett ajtó

Hitvallásunk szerint a beltéri ajtók szépségét a kiválasztott felület adja. Az üvegezést csak a feltétlenül szükséges helyekre javasoljuk, ott viszont érdemes a fenti lehetőségeket végig gondolva kiválasztani a végső megoldást.