Az óriások földjén

A történet 2009-ben kezdődik. Egy kedves hölgy lépett be hozzánk azzal a kéréssel, hogy az 1930-as években épült házában van egy ajtó, melyhez hasonlót szeretne a felújításkor, újonnan kialakított szobába.

A helyszíni felmérés során szembesültünk azzal, hogy itt „nagy” dolgokkal állunk szemben. Az ajtó 2,60 méter magas és természetesen tele egyedi formai kialakításokkal.

Nem estünk azonban kétségbe: gyártáselőkészítő kollégáink rövid idő alatt kidolgozták a gyárthatósági vázlatot, mely alapján megszületett az ajánlat, majdan elkészült a vágyott ajtó.

A történet itt nem ért véget. 2015-ben hívás érkezett a hölgytől – sikerült az épület másik felét is megvásárolnia és a két épületrészt szeretnék összenyitni.

Igen ám, de most nem egy egyszerű, magas nyíló ajtót kellett gyártani, hanem az eddigiekkel megegyező kétszárnyú toló ajtót. Konstruktőr kollégáink számoltak, mértek, rajzoltak. Elsődleges tervezési szempont volt a viszonylag nagy tömeg, ezért gondosan kellett megválasztani a felhasznált vasalatokat.

Mi alapesetben is javasoljuk minden toló ajtónál a záródási csillapítást, ebben az esetben mindkét – nyitás és záródási – irányban helyeztünk el csillapítókat, mind kényelmi, mind biztonsági megfontolásból. Íme az ajtó, immár a helyén beépítve megrendelőnk otthonában.

oriasok-foldjen

Amennyiben nem talál termékválasztékunkban Önnek megfelelő ajtót, kollégáink Örömmel állnak rendelkezésére!

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

A checkbox kipipálásával kijelentem, hogy az adatvédelmi tájékoztatót megismertem, elfogadtam. A checkbox kipipálásával - az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) alapján - tudomásul veszem, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatkezelési tájékoztatójának feltételei szerint kezelheti.