A rejtőzködő minimalista

Már a neve is sugallja, hogy az ajtó szerkezeti kialakítása révén rejtve kíván maradni. MIADOR Incognito ajtó. A mai modern enteriőröknél már-már trend, hogy az ajtók vagy teljesen észrevétlen módon beleolvadnak a környezetükbe, vagy nagyon karakteresen válnak el attól egy meghatározó kontúrvonallal.

MIADOR Incognito interior 2

Az Incognito ajtók maradéktalanul teljesítik a fenti elvárásokat, ám a tervezésnél és a beépítésnél van néhány szempont, melyet figyelembe kell venni!

1. A tökéletes végeredmény érdekében az Incognito ajtók beépítése két részletben történik.
a. Az ajtók tokjait a gipszkartonok elhelyezése előtt, vagy vakolt fal estében, vakolás előtt kell a falszerkezetben elhelyezni
b. Az ajtólapok tokba történő végleges beépítése festés vagy tapétázás előtt történik!

2. A végső harmonikus megjelenés érdekében, az Incognito ajtók tervezésénél érdemes figyelni arra, hogy amennyiben padlószegély kerül elhelyezésre, az lehetőleg olyan változat legyen, mely a fal síkjába integrálható.

 

PROFILITEC Battiscopa in alluminio

3. Az Incognito ajtók mint a MIADOR termékek zöme, készülhetnek INVERSA, tokbanyíló kivitelben is. Ebben az esetben ügyelnünk kell arra, hogy padló vagy fali ütköző kerüljön elhelyezésre. Amennyiben az ajtó térbeli elhelyezkedése ezt nem teszi lehetővé, úgy az ajtóba integrált nyitáshatároló a megfelelő megoldás!

Végül de nem utolsósorban fontos megjegyezni, hogy az Incognito ajtók alapesetben a falcos oldalon normál tokborítással készülnek, de külön kérésre kérhetők tokborítás nélküli változatban is.